Γεννήθηκα, ζω και εργάζομαι στην Αθήνα.
Σπούδασα Ιστορία και Φιλοσοφία και συνέχισα στην Αγγλία με μεταπτυχιακές σπουδές στη Μουσειολογία. Εργάζομαι στο Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο (Ε.Λ.Ι.Α.) για σχεδόν τρεις δεκαετίες όπου είχα την ευθύνη της οργάνωσης εκθέσεων, επιμέλειας βιβλίων καθώς και της ανάπτυξης και προώθησης προϊόντων. Εχω συνιδρύσει την επιχείρηση ελληνικού design “ΗΔΙΣΤΗ” που στοχεύει στην προώθηση της Ελλάδας μέσα από την σχεδίαση και παραγωγή υψηλής αισθητικής αντικειμένων για την τουριστική αγορά. Έχω διοργανώσει πλήθος εκθέσεων και συμμετάσχει σε πολλές ομιλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό πάντα με σκοπό την ανάδειξη της Ελλάδας, την ιστορική της παρουσία και την πολιτιστική της συμβολή στον υπόλοιπο κόσμο.

ΣΠΟΥΔΕΣ

-Master of Arts in Museum Studies με ειδίκευση Marketing and Management, University of Leicester, 1997-1999
Πτυχίο στην Ιστορία και στην Φιλοσοφία (Double Major) από το Αμερικάνικο Κολλέγιο της Ελλάδας (Deree College) 1989-1994
-Επιμόρφωση σε θέματα Ιστορίας και Φιλοσοφίας στο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Ενηλίκων του Κολλεγίου Αθηνών στα έτη 1992 έως 1996
Παρακολούθηση μεταπτυχιακού προγράμματος της έδρας Μεθοδολογίας και Ιστορίας της Θεωρίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών 1994-1995


ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο (Ε.Λ.Ι.Α.)-(1988-τώρα):
Υπεύθυνη Λογιστηρίου (1988-1992)
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και επιμέλεια βιβλίων (1993-2010)
Υπεύθυνη Οργάνωσης Εκθέσεων (1993-τώρα)
Υπεύθυνη ανάπτυξης και προώθησης προϊόντων (2000-τώρα)

ΕΚΘΕΣΕΙΣ-ΟΜΙΛΙΕΣ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΕΠΙΜΕΛΕΙΕΣ

 • Συμμετοχή στην οργάνωση της έκθεσης “Αθήνα των Βαλκανικών Πολέμων 1912-1913” που διοργάνωσε το Ε.Λ.Ι.Α. σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων με τη συμπλήρωση 80 χρόνων από τους Βαλκανικούς πολέμους. (Αθήνα-Θεσσαλονίκη, 1993)
 • Επιμέλεια έκθεσης Ελλήνων της Αιγύπτου και επιμέλεια λευκώματος ¨Προσωπογραφίες του Κ.Π.Καβάφη» στο πλαιδιο εκδηλώσεων του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων, 1995
 • Οργάνωση έκθεσης με υλικό που εικονογραφούσε την παρουσία των Ελλήνων έξω από την Ελλάδα στα πλαίσια της πρώτης οργανωτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού, τον Νοέμβριο του 1995 στην Θεσσαλονίκη μετά από πρόσκληση της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού . (Θεσσαλονίκη, 1995)
 • Συμμετοχή στην οργάνωση της έκθεσης “Η Ιστορία του Ελληνικού Τσιγάρου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων “Μελίνα Μερκούρη”, πρώην Πιλοποιείο Πουλόπουλου στο Θησείο, (Αθήνα,1997)
 • Συμμετοχή στην οργάνωση της έκθεσης τίτλο “Νοσταλγική περιπλάνηση στο Ελληνικό Παιχνίδι” και χορηγό την PANAFON. στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων “Μελίνα Μερκούρη” (Αθήνα, 1997)
 • Διοργάνωση έκθεσης, συντονισμός και επιμέλεια τρίγλωσσου συνοδευτικού καταλόγου με τίτλο «Η Εκδοτική Δραστηριότητα των Ελλήνων στην Αίγυπτο» σε συνεργασία του Ελληνικού Λογοτεχνικού και Ιστορικού Αρχείου με το Ίδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού (Αθήνα-Αλεξάνδρεια 1997)
 • Διοργάνωση έκθεσης στο Γκάζι με τίτλο «Ελληνικές Επιχειρήσεις στον 20ό αιώνα-Πρόσωπα και Δραστηριότητες» σε συνεργασία του Ελληνικού Λογοτεχνικού και Ιστορικού αρχείου με το περιοδικό Οικονομική Βιομηχανική Επιθεώρηση (Αθήνα-Θεσσαλονίκη 1999)
 • Διοργάνωση Έκθεσης με τίτλο « Παυλίδης:1841-2000, 160 Χρόνια γλυκειάς προσφοράς» στα πλαίσια του 1ου Φεστιβάλ Σοκολάτας που οργάνωσε η σοκολατοποιία Παυλίδης με το Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο (1999)
 • Διοργάνωση έκθεσης με παλαιά και συλλεκτικά ραδιόφωνα της περιόδου 1940-1960. Παρτιτούρες δημοφιλών ελληνικών τραγουδιών του 20ού αιώνα (1900-1960), με τραγούδια λαϊκά, ρεμπέτικα, παραδοσιακά, ερωτικά, της επιθεώρησης, κινηματογραφικά και θεατρικά και με υπέροχα λιθόγραφα εικονογραφημένα εξώφυλλα, φιλοτεχνημένα από γνωστούς καλλιτέχνες της εποχής. Συλλογή λαϊκών περιοδικών με τίτλους σχετικούς με το τραγούδι (Ελληνικό Τραγούδι, Μοντέρνο τραγούδι, Θεατρικό τραγούδι κ.ά.) Από τις αρχές του αιώνα έως το 1965-70, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Ραδιοενέργεια 2000» από τις 18 έως τις 24 Σεπτεμβρίου το Ε.Λ.Ι.Α. σε συνεργασία με τον ΣΤΑΘΜΟ 101,3 και το Δήμο Αθηναίων. Η εκδήλωση περιελάμβανε συναυλίες γνωστών ελλήνων καλλιτεχνών και δημοπρασία παλαιών ραδιοφώνων Ταυτόχρονα διοργάνωσε και μια μικρή δημοπρασία παλαιών και συλλεκτικών ραδιοφώνων της περιόδου 1940-1960, τα έσοδα της οποίας διατέθηκαν για του σκοπούς του Ε.Λ.Ι.Α. (Σεπτέμβριος 2000).
 • Διοργάνωση έκθεσης με τίτλο «Άρτος και Θεάματα» στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου στη Φραγκφούρτη, όπου η Ελλάδα ήταν τιμώμενη χώρα. Η έκθεση περιλάμβανε διαφημιστικό υλικό και εφήμερα σχετικά με τον άρτο και τα θεάματα στην Ελλάδα των αρχών του 20ού αιώνα και κατέγραφε προϊόντα και υπηρεσίες του κλάδου των τροφίμων και των ποτών, του τουρισμού καθώς και του θεάτρου, της μουσικής και του κινηματογράφου.(Οκτώβριος 2001). Η έκθεση παρουσιάστηκε το Δεκέμβριο του 2001 και στο Ε.Λ.Ι.Α. Θεσσαλονίκης.
 • Διοργάνωση Έκθεσης με τίτλο «Ιστορική Έκθεση για τη σοκολατοποιϊα Παυλίδης» στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Σοκολάτας που οργάνωσε η σοκολατοποιία Παυλίδης στον Ιππικό Όμιλο στο Γουδί. (Δεκέμβριος 2002).
 • Διοργάνωση έκθεσης με τίτλο «Αθλητισμός και Ολυμπισμός, από το αρχείο του Επαμεινώνδα Πετραλιά, Σύμβολα και Συμβολή» σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ολυμπιακών Αγώνων του Υπουργείου Πολιτισμού και την οικογένεια Πετραλιά, ή έκθεση παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μελά της Εθνικής Τράπεζας, επίσης είχε τη καλλιτεχνική επιμέλεια του συνοδευτικού Λευκώματος. (Φεβρουάριος-Μάρτιος 2003).
 • Διοργάνωση έκθεσης με τίτλο «Κ.Π.Καβάφης. Ο άνθρωπος και η εποχή του» σε συνεργασία με το Σπουδαστήριο Νέου Ελληνισμού (Δεκέμβριος 2003-Ιανουάριος 2004)
 • Διοργάνωση έκθεσης με τίτλο «Ελληνικό Θέατρο Σκιών: Φιγούρες από Φως και Ιστορία» στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας και επιμέλεια συνοδευτικού Λευκώματος (Μάρτιος 2004)
 • Διοργάνωση έκθεσης με θέμα την ελληνική οινοποίία στην Πάτρα σε συνεργασία με το Ε.ΚΕ.ΒΙ στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας (Ιανουάριος 2006) και στη Θεσσαλονίκη στο πλάισιο της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου (Μάιος 2006).
 • Ομιλία στη διημερίδα με τίτλο «Ειρήνη-Δημοκρατία-Ολυμπισμός» που οργάνωσε το Ίδρυμα Γεωργίου Παπανδρέου στο κτήριο της Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων. Τίτλος εισήγησης: «Οι Ολυμπιακοί αγώνες ως κοινωνικό γεγονός, πέρα από την ιδεολογία και τον αθλητισμό» (Αθήνα, 1999)
 • Εισήγηση στη διημερίδα με τίτλο «Το μέλλον του Αιγυπτιωτισμού» του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων (Αθήνα 2000) με θέμα το Αιγυπτιώτικο Αρχείο του Ε.Λ.Ι.Α.
 • Δημοσίευση στο περιοδικό τα ΝΕΑ ΤΟΥ ΕΛΙΑ σχετική με την ιστορία του παραμυθιού «Σταχτοπούτα», με το τίτλο «Αναζητώντας…το χαμένο Γοβάκι» (αρ. 59, 2001)
 • Επιμέλεια λευκώματος «…η Ιθάκες τι σημαίνουν.» Αναγνώσεις στον Καβάφη. Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν στην μερική που κυκλοφόρησε με την ευκαιρία της ίδρυσης έδρας Νεοελληνικών Σπουδών που φέρει το όνομα του ποιητή. (Φεβρουάριος 2002).
 • Καλλιτεχνική επιμέλεια λευκώματος Πλωτώ. Έλληνες καραβοκύρηδες και εφοπλιστές από τα τέλη του 18ου αιώνα έως τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, έκδοση αποτέλεσμα του τετραετούς ερευνητικού προγράμματος για την ελληνική ναυτιλία με την ευγενική χορηγία του ιδρύματος Νιάρχου. (Δεκέμβριος 2002).
 • Επιμέλεια λευκώματος Ελληνικό Θέατρο Σκιών: Φιγούρες από Φως και Ιστορία στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας, 2002?
 • Εισήγηση με τίτλο “Alexandrian Cosmopolitanism: Archives of the Greeks in Alexandria” στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στο πλαίσιο συνεδρίου με τίτλο ”Evoking the Spirit, Recreating the City, Alexandrianism the 21st Century”
 • Οργάνωση και ευθύνη λειτουργίας του Πωλητηρίου του Ε.Λ.Ι.Α., Αγ. Ανδρέου 4, (2000-2013)
 • Συντονισμός και επιμέλεια του Λευκώματος Αφοι Λαμπρόπουλοι 1901-1999 «διαλέγουν πριν από σάς – για σάς» και έκθεση στο Ζάππειο για την εκατονταετή ιστορία της εμβληματικής επιχείρησης Αφοι Λαμπρόπουλοι (εκδ. Φιλανθρωπικό Ιδρυμα Δημητρίου και Μπλανς Λαμπροπούλου), 2016

ΗΔΙΣΤΗ ΑΕ

Το 2013 ιδρύθηκε η ΗΔΙΣΤΗ ΑΕ (IDISTI Greece with a twist), μια επιχείρηση ελληνικού design που στοχεύει στην προώθηση της Ελλάδας μέσα από την σχεδίαση και παραγωγή υψηλής αισθητικής αντικειμένων για την τουριστική αγορά. Στόχος της είναι να καλύψει την ανάγκη του ξένου επισκέπτη που αναζητά καλαίσθητα αναμνηστικά από τη Ελλάδα, με πρωτότυπο σχεδιασμό, έγκυρη ιστορική τεκμηρίωση και υψηλή ποιότητα. Η «Ηδίστη» τιμήθηκε με το βραβείο «Innovative Service Model Award» των Tourism Awards 2014, στην κατηγορία Strategy & Innovation και με το «Innovative Product» των Tourism Awards 2015 στην κατηγορία «Branding, Public Relations & People». Όλα τα είδη παράγονται στην Ελλάδα (Πρόεδρος του ΔΣ, 2013 έως σήμερα)

ΕΜΝΕΒΙΛ

Είμαι Πρόεδρος του ΔΣ της αστικής Μη κερδοσκοπικής Εταιρείας «Εταιρεία Μελέτης Νεοελληνικής Βιβλιογραφίας, Ιστορίας και Λογοτεχνίας» ΕΜΝΕΒΙΛ με σκοπό την καταγραφή, μελέτη και επιστημονική αξιοποίηση της εθνικής αναδρομικής βιβλιογραφίας και την εκπόνηση συναφών και γενικότερων ιστορικών και φιλολογικών ερευνών. (2012 -έως σήμερα)