Τα χρόνια της κρίσης συμμετείχα ενεργά σε κάθε πρωτοβουλία που υπερασπίστηκε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας καθώς και τα αιτήματα για ανάπτυξη και χαμηλότερους φόρους, δουλειές για τους νέους, ασφάλεια στα σπίτια και στις δουλειές μας και σεβασμό στους θεσμούς.

Ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη γιατί είναι το μετριοπαθές, φιλοευρωπαϊκό κόμμα που ξέρει και μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση, να ενώσει τους Έλληνες και να σηκώσει την Ελλάδα ψηλά, εκεί που της αξίζει.

Από όταν γεννήθηκα ήμουν σε διαρκή επαφή με τον πολιτισμό και την ιστορία, καθώς ο πατέρας μου, Μάνος Χαριτάτος, που κατόπιν ίδρυσε το Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο (ΕΛΙΑ), φυλούσε τις συλλογές του στο σπίτι μας.
Μεγάλωσα ανάμεσα στα χειρόγραφα μεγάλων ποιητών, χιλιάδων τόμων παλαιών βιβλίων, αποκόμματα προπολεμικών εφημερίδων, σπάνιων ιστορικών τεκμηρίων αλλά και εκατοντάδων Μίκυ Μάους και πάντα μαγευόμουν από την αφοσίωση του πατέρα μου στο έργο του.
Συνειδητοποίησα τότε ότι ο πολιτισμός δεν είναι μια έννοια αφηρημένη αλλά βίωμα.
Είναι η καθημερινή μας ζωή, αυτό που ορίζει τελικά την ποιότητά της.

Η δουλειά μου στο ΕΛΙΑ μού προσέφερε τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσω την ιστορία της Αθήνας.
Κι όποιος γνωρίζει την ιστορία αυτής της πόλης δεν μπορεί παρά να έχει διαρκώς στο μυαλό του το μέλλον της.
Στον Κεντρικό Τομέα της Αθήνας οι πολίτες ζούμε με τα προβλήματα και τις προκλήσεις της πόλης αλλά και ολόκληρης της χώρας.
Στην Αθήνα βρίσκονται οι απαντήσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα αλλά την ίδια στιγμή, σε τοπικό επίπεδο μπορεί να λειτουργήσει ως μοντέλο ανάπτυξης αξιοποιώντας όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας: την ιστορία, τον πολιτισμό, το υπέροχο κλίμα της και το μυθικό της φως, δημιουργώντας ανάπτυξη με πολλές και καλές δουλειές για όλους.

Η πόλη μας έχει σημαντικότατες αναπτυξιακές δυνατότητες. Η προστασία και η αξιοποίηση του μεγάλου πολιτιστικού της πλούτου, θα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για τους αρμόδιους φορείς αλλά και για ολόκληρη τη χώρα.
Ήδη κάποιοι τολμηροί επιχειρηματίες δρομολογούν επενδύσεις, ακριβώς για να μπορέσουν να συνδέσουν τον πολιτιστικό πλούτο της με μια νέα αντίληψη για τον τουρισμό μας.
Έναν τουρισμό ο οποίος πρέπει να συνδέεται και να ταυτίζεται με τις ανάγκες μιας μεγαλούπολης και της μοναδικής ιστορίας της.

Η διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Αθήνας μπορεί να γίνει πηγή πλούτου, μοχλός ανάπτυξης και πρότυπο για την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη για όλη τη χώρα.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, θα στηρίξει ακριβώς αυτήν την αναπτυξιακή λογική.
Με δράσεις που συνδέουν τη σύγχρονη πόλη με το ένδοξο παρελθόν, με ανάδειξη της εθνικής μας κληρονομιάς και με μια σύζευξη του τουρισμού και του πολιτισμού

Ο Κεντρικός Τομέας της Αθήνας έχει τη δυνατότητα να γίνει σημείο αναφοράς και πρότυπο για την πολιτιστική διαχείριση, τις δράσεις της Κοινωνίας των Πολιτών για την κοινωνική επιχειρηματικότητα, την κλιματική αλλαγή και τη διαχείριση του πράσινου σε συνεργασία πάντα με τη Δημοτική και Περιφερειακή Αρχή.

Επί χρόνια παρατηρώ και καταγράφω τις ελλείψεις στις δομές πολιτισμού της πόλης και μελετώ τους τρόπους επίλυσής τους.
Η επόμενη κυβέρνηση σκοπεύει να αξιοποιήσει το μοναδικό πολιτιστικό μας απόθεμα και να στηρίζει ανάλογες πρωτοβουλίες.

Η περιφέρειά μας λοιπόν πρέπει να εκπροσωπηθεί από ανθρώπους που ξέρουν και μπορούν να συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Γι αυτό ζητώ την ψήφο σας.